Brigada taktičke podrške

Ramazansko druženje u Brigadi taktičke podrške

23.7.2013

U skladu sa Planom vjerskih aktivnosti tokom mjeseca Ramazana u institucijama odbrane BiH, 17.07.2013. godine, u kasarni „Rajlovac OS BiH“ u Sarajevu organizovan je zajednički iftar za pripadnike Brigade taktičke podrške.

Ovu aktivnost su svojim prisustvom uveličali ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić, vojni muftija Ismail-ef. Smajlović, Komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Merle D. Hart, predstavnici EUFOR-a, aktivni i penzionisani generali te drugi predstavnici civilnih struktura vlasti svih nivoa u Bosni i Hercegovini, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Komandant Brigade taktičke podrške, brigadir mr. Esad Šejtanić, kao domaćin ovog već tradicionalnog iftara zahvalio se svim gostima, a posebno vojnom muftiji Ismail-ef. Smajloviću, koji su svojim prisustvom uveličao ovo druženje te se u svom prigodnom obraćanju osvrnuo i ukazao na specifičnosti i značaju Brigade taktičke podrške, jedinica iz njenog sastava, te o ulozi svih jedinica Brigade taktičke podrške prvenstveno u pomoći civilnim strukturama.

Nakon iftara u prostorijama mesdžida vojne lokacije “Rajlovac OS BiH”, uz prisustvo velikog broja vjernika, klanjan je i teravih namaz, nakon čega je nastavljeno druženje.

Info-brTP