Brigada taktičke podrške

Inžinjerijski bataljon brTP osvojio prvo mjesto na Radničkim sportskim igrama u Derventi

23.7.2013

Sportska ekipa inžinjerijskog bataljona brTP osvojila je prvo mjesto na Radničkim sportskim igrama koje su se održavale u Derventi u periodu od 26.05. do 23.06.2013.godine. Ovogodišnje sportske igre su održane u 4 discipline i to mali fudbal, košarka, odbojka i povlačenje konopca.

Svi mečevi su se odigrali u sportskoj dvorani u Derventi, a ekipa inžinjerijskog bataljona brTP osvojila je prva mjesta u košarci i povlačenju konopca dok je u odbojci zauzela drugo mjesto što je bilo više nego dovoljno za sveukupnog pobjednika. Radničke sportske igre, koje su nekad bile veoma popularne, u Derventi se organizuju šestu godinu nakon prekida od skoro 20 godina. Svake godine odziv je značajan za ovaj događaj, jer je u ovom gradu veliki broj entuzijasta, istinskih poklonika i zaljubljenika u sport. U tom smislu je učešće inžinjerijskog bataljona utoliko značajnije a pogotovo ukoliko se napravi i dobar rezultat. Ovog puta inžinjerijski bataljon je ne samo „osvjetlao obraz“ OS BiH nego je i pokazao kolika se pažnja posvećuje sportu i podizanju timskog duha uopšte. Jer poznato je da je sport jedna od osnova za uspostavljanje zdravih međuljudskih odnosa u svakom kolektivu, a ova jedinica se zaista može pohvaliti u tom pogledu.  

Pored pomoći koju je inžinjerijski bataljon pružio ovoj lokalnoj zajednici sanacijom puteva te prilikom vremenskih nepogoda, učešće na sportskim manifestacijama je takođe jedan vid i bitan elemenat približavanja pripadnika OS BiH stanovništvu svake zajednice. Samim učešćem ali i osvajanjem prvog. mjesta na radničkim igrama, inžinjerija je pokazala da je postala nezaobilazni subjekt svih bitnih događaja u Derventi i nerazdvojivi dio svakodnevnih aktivnosti u ovom gradu

Info-brTP