Brigada taktičke podrške

Inžinjerijski bataljon angažovan na radovima u selu Bugar u opštini Bihać

14.8.2013

Komandant inžinjerijskog bataljona pukovnik Dragoljub Čubrilović je u utorak, 06.08.2013.god posjetio Opštinu Bihać i sastao se sa Načelnikom opštine mr. Emdžadom Galijaševićem. Povod ovog sastanka bila je sanacija puteva u ovoj opštini koju su realizovali pripadnici Inžinjerijskog bataljona brTP u periodu od 17.07. do 06.08.2013.godine.

Sanacija lokalnih puteva je izvršena u dužini od 6500 na području MZ Bugar za potrebe deminiranja i lakšeg pristupa obradivim površinama u okolnim mjesnim zajednicama. Prilikom realizacije ovih aktivnosti ostvarena je odlična saradnja sa predstavnicima Opštine Bihać i to je bio razlog da se Načelnik opštine mr. Emdžad Galijašević zahvali pripadnicima Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške na čelu sa komadantom bataljona pukovnikom Dragoljubom Čubrilovićem. Tom prilikom je istakao zahvalnost na velikom doprinosu kojeg su u sanaciji lokalnih puteva i čišćenju kanala dali pripadnici Inžinjerijskog bataljona brTP, te da je to zaista konkretna podrška ovoj opštini. Pogotovo, jer je riječ o projektima koji su rađeni bez komercijalne osnove i koji su ovoj opštini donijeli velike uštede, a sa druge strane poboljšali uslove života svim građanima. 

“Kada je u pitanju ova godina planirano je još i deminiranje 183.834 m2 na lokalitetu Bugar –Spomenik , te 122.844 m2 Bugar –Crveno brdo, te uređenje lokalnog puta Srbljani-Gornji Srbljani ukupne dužine skoro 2500 metara. Sve ovo će raditi pripadnici Oružanih snaga BiH kojima upućujem iskrenu zahvalu u ime svih građana Bihaća “- kazao je načelnik Galijašević.

Pukovnik Čubrilović se takođe zahvalio na ostvarenoj saradnji inžinjerijskog bataljona sa Opštinom Bihać i rekao da je ovo tek početak realizacije planiranih projekata koje je Načelnik već pomenuo. Dodao je i to da je ovo samo jedna u nizu različitih vrsta pomoći koju inžinjerijski bataljon ostvaruje u okviru misije koja se odnosi na pomoć OS BiH civilnim strukturama i lokalnim zajednicama.

Izvršavanjem ovog zadatka, inžinjerijski bataljon je još jednom pokazao da je u svakom trenutku spreman staviti svoje resurse na raspolaganje civilnim strukturama da bi olakšao i unaprijedio život građana u BiH.

Info-brTP