Brigada taktičke podrške

Vojni ataše SAD posjetio Brigadu taktičke podrške

30.8.2013

Komandu Brigade taktičke podrške dana 29.08.2013.godine, posjetio je Vojni ataše SAD u BiH pukovnik Scott Miller sa delegacijom.

Goste su primili brigadir mr. Esad Šejtanić i glavni podoficir k-de brTP Emin Dervišević, te su ih kroz informativni brifing upoznali sa brigadom taktičke podrške, aktuelnim aktivnostima i problematikom.

Gosti su iskazali razumijevanje misije i namjene brTP, kao i prezentovano od strane komandanta brigade, te nagovjestili podršku budućim aktivnostima koje bi imale za cilj jačanje kapaciteta roda inžinjerije u brTP. 

Šef tima za civilno vojnu saradnju Ambasade USA gospođica Lisa Hubbard sa timom, takođe je posjetila odjel za civilno vojnu saradnju Brigade taktičke podrške sa ciljem sagledavanja stanja o saradnji OS BiH sa lokalnom zajednicom i ulogu odjela za civilno vojnu saradnju u toj saradnji. Od strane poručnika Kadrić Suade, gostima su prezentovane aktivnosti Brigade taktičke podrške u saradnji sa civilnim strukturama i pomoć koja je od društvenog interesa. Na kraju razgovora gospođica Lisa Hubbard je istakla da je veoma zadovoljna našim postignutim rezultatima i saradnjom sa lokalnom zajednicom, izrazivši želju da ih pozovemo na neke od akcija koje budemo organizovali u našoj jednici.

Info-brTP