Brigada taktičke podrške

Posjeta komandanta OK OS BiH Inžinjerijskom bataljonu

27.9.2013

Inžinjerijski bataljon je 23.09.2013.godine posjetio komandant OK OS BiH brigadni general Dragan Vuković, u pratnji koju je predvodio načelnik Odsjeka G3 u OK OS BiH brigadir Milan Mrđa.

Delegaciju iz OK OS BiH je primio komandant Inžinjerijskog bataljona pukovnik Dragoljub Čubrilović, u prisustvu načelnika štaba brTP brigadira Nenada Garića. Komandant Inžinjerijskog bataljona je tom prilikom iznio informativni brifing kojim je upoznao generala Vukovića sa organizacijsko-formacijskom strukturom, ključnim personalom ove jedinice, kao i težišnim aktivnostima jedinice u proteklom periodu.

Pukovnik Čubrilović je predstavio najznačajnije projekte na kojima je Inžinjerijski bataljon bio uključen ove godine, a poseban osvrt je napravio prema trenutnim aktivnostima i problemima sa kojima se ova jedinica susreće. Naglasio je neadekvatnost logističkog snabdijevanja koje se pojavljuje zbog specifičnosti potreba ove jedinice.

General Vuković je rekao da je svjestan problema koji se tiču logistike, starosti mašina i drugih, ali da je zadovoljan radom ove jedinice koja predstavlja jaku reprezentaciju OS BiH na terenu.“Veliko je povjerenje koje nam ukazuju civilne institucije, jer kvalitetno izvršavamo svoje obaveze, ali uvijek postoji prostor za nadograđivanje svojih kvaliteta“, istakao je general Vuković.   

Na završnom dijelu brifinga general Vuković je omogućio obraćanje i postavljanje pitanja pripadnika Inžinjerijskog bataljona da bi nakon toga izvršio obilazak skladišta naoružanja i municije Rabić.

Info: brTP