Brigada taktičke podrške

U kasarni “Rajlovac OS BiH” zatvorene Sportske igre

30.9.2013

U kasarni “Rajlovac OS BiH” 27.09.2013.godine održana ceremonija zatvaranja Sportskih igara u odbojci i košarci, na nivou OS BiH, u muškoj i ženskoj konkurenciji

U kasarni “Rajlovac OS BiH” 27.09.2013.godine održana je ceremonija zatvaranja sportskih igara u odbojci i košarci, na nivou OS BiH, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje su se održavale od 23. do 27.09.2013.godine, a kojoj su prisustvovali zamjenik OK OS BiH za operacije brigadni general Sakib Forić, komandant Brigade taktičke podrške brigadir mr. Esad Šejtanić i načelnik štaba brTP brigadir Nenad Garić sa saradnicima.

Na Sportskim igrama u košarci i odbojci u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, gdje se okupilo više od 140 učesnika i 8 ekipa iz sastava Operativne komande OS BiH, Komande logistike, Komande za obuku i doktrinu, Brigade zračnih snaga, 4., 5. i 6.pješadijske brigade i Brigade taktičke podrške, u ženskoj konkurenciji u košarci treće i dugo mjesto zauzele su 5.pbr i 4.pbr, dok je prvo mjesto zauzela ekipa brTP, a u odbojci treće i drugo mjesto zauzele su 5.pbr i brTP, dok je pobjednički pehar pripao 4.pbr.

U košarci za muškarce 3. i 2. mjesto zauzele su 6.pbr i brTP, a prvo mjesto pripalo je 4.pbr, dok je u muškoj konkurenciji u odbojci 3. i 2. mjesto pripalo 6. i 4., a pobjednički pehar pripao je brTP.

Nakon uručenja pobjedničkih pehara i diploma, takmičarima su uputili čestitke na postignutim rezultatima brigadni general Sakib Forić, brigadir mr. Esad Šejtanić i brigadir Nenad Garić. General Forić se zahvalio domaćinima i organizatorima takmičenja, a takmičarima se, između ostalog, zahvalio na fer-play igri i poželio mnogo sreće i u budućim sportskim nadmetanjima.

Info:brTP