Brigada taktičke podrške

Akciju dobrovoljnog darivanja krvi propratili predstavnici Američke Ambasade u Sarajevu

24.10.2013

U kasarni “Rajlovac OS BiH”, 23.10.2013. godine organizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je realizovana u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH iz Sarajeva.

 

Kao i u prethodnim akcijama i ovaj put se odazvao veliki broj PVL i CL sa lokacije kasarne “Rajlovac OS BiH” i Butile”, tako da je dobrovoljnom davanju krvi pristupilo 35 lica. Na kraju je, od predstavnika Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH iz Sarajeva, izraženo zadovoljstvo zbog velikog broja ljudi koji su se odazvali ovoj akciji, kao i dobrom pripremom i organizacijom, te izuzetnom saradnjom sa predstavnicima komande brTP i 8. bataljonom logističke podrške i kako rekoše da su ponosni na naše oružane snage i da se na njih i u ovom segmentu uvijek može računati.

Šef tima za civilno-vojnu saradnju Ambasade USA Robert McQueen sa saradnicima, posjetio je  odjel za civilno-vojnu saradnju Brigade taktičke podrške sa ciljem sagledavanja stanja o saradnji OS BiH sa lokalnom zajednicom i ulogu Odjela za civilno-vojnu saradnju u toj saradnji, kao i ostalim aktivnostima kojima se ovaj odjel bavi. Od strane pukovnika Admira Delića, gostima su prezentovane aktivnosti Brigade taktičke podrške u saradnji sa civilnim strukturama i pomoć koja je od društvenog interesa. U toku razgovora gospodin Robert McQueen je, između ostalog, istakao da je zadovoljan našim postignutim rezultatima i saradnjom sa lokalnom zajednicom, izrazivši spremnost za daljnju saradnju i podršku, kao i želju da posjeti i sagleda aktivnosti po pitanju civilno vojne-saradnje i u bataljonima Brigade taktičke podrške.

U sklopu posjete Odjelu za civilno vojnu-saradnju Brigade taktičke podrške, predstavnici američke ambasade propratili su i akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je organizovana u kasarni “Rajlovac OS BiH” i izrazili zadovoljstvo na dobro organizovanoj akciji i saradnji sa Zavodom za tranfuziju.

Info-brTP