Brigada taktičke podrške

Stručno-specijalistička obuka sa novoprimljenim vojnicima iz oblasti komunikacije u Bataljonu veze

5.11.2013

Nakon završene obuke u Centru za osnovnu obuku „Pazarić“, za novoprimljene vojnike koji su raspoređeni na dužnosti veziste, u jedinicama OS BiH, dana 28.10.2013. godine počela je SSO u kasarni „Miloš Obilić“ Pale.

Svečanom otvaranju obuke prisustvovali su, ispred OK OS BiH kapetan Slaviša Vuksanović, Načelnik štaba brTP brigadir Nenad Garić, ispred S-6 brTP major Mitar Adžić.

Ispred bataljona veze dobrodošlicu novoprimljenim vojnicima poželio je Izvršni oficir bataljona veze major mr. Salihagić Sulejman. Uz prigodan govor i pozdrav dobrodošlice, major mr. Salihagić Sulejman je rekao: „Za bataljon veze danas je svečan dan jer smo u prilici da sa svojim starešinskim kadrom koji je obučen i školovan, izvršimo obuku novoprimljenih vojnika 13 klase, koji su završili osnovnu obuku u COO „Pazarić“. Želim vam ugodan boravak u bataljonu veze, uz nadu da ćete stečena znanja što bolje primjenjivati u vašim jedinicama“

Novoprimljenim vojnicima obratio se i NŠ brTP brigadir Nenad Garić, gdje im je poželio sreću u predstojećoj obuci, te da će im stečena znanja iz oblasti komunikacija sutra trebati za rad na formacijskim mjestima na koja su raspoređeni.

Stručno specijalistička obuka za 22 novoprimljenih vojnika iz trinaeste klase trajaće četiri sedmice. Nakon završetka obuke, vojnici se vraćaju u matične jedinice na svoja formacijska mjesta.

Info-brTP