Brigada taktičke podrške

Uručivanje cetifikata pripadnicima SIPE i pripadnicima Deminerskog bataljona

23.12.2013

U kasarni „Rajlovac OS BiH“ u povodu završetka realizacije kursa „Izviđači eksplozivnih sredstava“(EOR) koji su pohađali pripadnici iz sastava jedinica OS BiH i iz sastava SIPE „Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu“ 20.12.2013. godine, upriličena je ceremonija uručivanja cetifikata za 23 polaznika.

Ceremoniji uručenja cetifikata uspješno završenim polaznicima obuke prisustvovali su zamjenik OK OS BiH za operacije, brigadni general Sakib Forić, komandant Brigade taktičke podrške, brigadir mr. Esad Šejtanić, komandant Deminerskog bataljona, pukovnik Dževad Zenunovića i komandir Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu, glavni inspektor Mirsad Vilić sa saradnicima.
Kurs su realizovali instruktori iz sastava Deminerskog bataljona brTP u periodu od 26.11. do 20.12.2013. godine, kroz teoretski i praktični dio obuke. Cilj kursa jeste upoznavanje i osposobljavanje polaznika sa procedurama izviđanja eksplozivnih sredstava i postupanje sa NUS-om u različitim situacijama. Zamjenik komandanta za operacije, brigadni general Sakib Forić, komandir Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu glavni inspektor Mirsad Vilić, komandant brTP mr. Esad Šejtanić su istakli zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u realizaciji zajedničke obuke i predložili nastavak saradnje s obzirom da OS BiH posjeduju najsavremeniju EOD opremu, poligone za izvođenje praktičnog dijela obuke, raspolažu obučenim i iskusnim personalom iz oblasti EOD.
Zbog dosadašnje saradnje i znaka zahvalnosti u realizaciji obuke sa personalom iz sastava SIPE od strane predstavnika Državne agencije za istrage i zaštitu, komandantu Deminerskog bataljona, pukovniku Dževadu Zenunoviću uručena je zahvalnica.
Info-brTP