Brigada taktičke podrške

Pripadnici Inžinjerijskog bataljona donirali novčana sredstva djeci sa posebnim potrebama

27.12.2013

U Centru za kulturu u Derventi je 25.12.2013.godine, prilikom podjele novogodišnjih paketića od strane Načelnika opštine Derventa, uručena i donacija novčanih sredstava u visini od 240.00 KM koja su prikupili pripadnici Inžinjerijskog bataljona brTP za djecu sa posebnim potrebama.

Prikupljanje novca za ovu djecu, koja su registrovana u Udruženju građana pod nazivom „Sunce“ je već tradicionalna aktivnost koja se svake godine sprovodi u Inžinjerijskom bataljonu u vrijeme novogodišnjih praznika. 
Ovo je još jedan od načina kojim se ova jedinica približava lokalnim institucijama na području opštine Derventa, a u isto vrijeme podiže i ugled OS BiH u cjelini.
Efekat koji je postignut ovim gestom je izuzetan. Pored toga što je uručena zahvalnica Inžinjerijskom bataljonu od strane udruženja „Sunce“, izraženo je i veliko zadovoljstvo, kako same djece sa posebnim potrebama tako i roditelja koji su bili prisutni. Poseban osvrt na prisustvo predstavnika Inžinjerijskog bataljona na ovoj aktivnosti je učinio i sam načelnik opštine, gospodin Milorad Simić, koji je istakao značaj ove jedinice za cijelu opštinu i to po više osnova.
U ovom slučaju, Inžinjerijski bataljon je pokazao humanost na djelu, ne samo iz razloga finansijske pomoći, nego i nastojanja da se ovoj djeci pokaže da veliki broj ljudi misli na njih i koji žele izazvati osmijehe na njihovim licima u ove praznične dane.

Info-brTP