Brigada taktičke podrške

Posjeta delegacije predstavnika Zeničkog muftijstva deminerskom bataljonu

7.3.2014

Predstavnici Zeničkog muftijstva, uz predstavnike imama OS BiH, posjetili su u kasarni „Rajlovac OS BiH“ 06.03.2014. godine deminerski bataljon Brigade taktičke podrške.

Cilj posjete predstavnika Muftijstva je upoznavanje s aktivnostima, mogućnostima u realizaciji deminerskih aktivnosti i organizaciji vjerskog života i rada u kasarni. Prihvat delegacije u ime Komandanta Brigade taktičke podrške izvršio je komandant deminerskog bataljona, pukovnik Dževad Zenunović.

Kroz informativni brifing pukovnik Zenunović je izložio mjesto, ulogu i rezultate u provođenju protivminskih akcija OS BiH u Bosni i Hercegovini, aktivnosti deminerskog bataljona kroz organizacijsko-formacijsku strukturu OS BiH, prezentaciju deminerskih aktivnosti u proteklom periodu, planirane deminerske operacije u 2014. godini, kao i predstavljanje postignutih rezultata u okviru učešća pripadnika čete za neeksplodirana ubojita sredstva (NUS) u mirovnim misijama u Iraku, realizaciji uništenja nestabilne municije metodom otvorene detonacije od strane čete za NUS deminerskog bataljona. Gostima su predstavljeni i kapaciteti novoformiranog Centra za protivminsko djelovanje i EOD OS BiH.

Info-brTP