Brigada taktičke podrške

Primopredaja inžinjerijske mašine

5.6.2014

U krugu firme Terra BiH, 04.05.2014. godine potpisan je ugovor i izvršena primopredaja inžinjerijske mašine model JCB utovarivača-kombinirke između predstavnika firme Terra BiH - Sarajevo i Ministarstva odbrane na šestomjesečno korištenje.

Ova mašina, vrijedna preko 60,000 eura data je na privremeno korištenje Ministarstvu odbrane BiH, odnosno Oružanim snagama BiH, kao znak podrške naporima koje ulažu pomažući civilnom stanovništvu BiH koje je najviše pogođeno elementarnim nepogodama u proteklom periodu.

Ceremoniji primopredaje prisustvovali su, vojni ataše Velike Britanije, pukovnik Rob Tomilson, direktor firme Terra BiH Tarik Kamenjašević, regionalni direktor Terra South Siniša Tomašić i brigadni general Sakib Forić, zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije sa saradnicima.

U narednih 6 mjeseci pripadnici Inžinjerijskog bataljona brTP koristit će ovu inžinjerijsku mašinu koja je idealna za čišćenje otpada, kao i sanaciju klizišta nastalih prilikom nedavnih poplava.

Pukovnik Tomilson, je između ostalog, rekao da je počašćen što je JCB upravo Oružanim snagama BiH stavio na raspolaganje ovu izvrsnu opremu za korištenje u operacijama obnove i da će ona u rukama stručnog vojnog kadra napraviti značajnu razliku pri pružanju pomoći u dijelovima države zahvaćenim poplavama.

U ime Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, brigadni general Sakib Forić se zahvalio firmi Terra BiH, kao i Trgovinsko-investicijskom odjelu Britanske ambasade u Sarajevu na ovoj vrijednoj pomoći, te dodao da će ova mašina biti danonoćno upotrebljavana, kako bi se maksimalno pomoglo ugroženom stanovništvu.

Info-brTP