Brigada taktičke podrške

Inžinjerijski bataljon brTP osvojio 1.mjesto na Radničkim sportskim igrama

25.6.2014

Sportska ekipa Inžinjerijskog bataljona je osvojila 1. mjesto na Radničkim sportskim igrama koje su se održavale u Derventi u periodu od 01.07. do 22.07.2014.godine.

Kao i svake godine, tako su i ovogodišnje igre održane u 4 discipline – mali fudbal, basket, odbojka i povlačenje konopca.

Svi mečevi su se odigrali u sportskoj dvorani u Derventi, a ekipa Inžinjerijskog bataljona je osvojila prva mjesta u malom fudbalu i povlačenju konopca, dok su u odbojci i basketu zauzeli druga mjesta, što je bilo dovoljno za sveukupnog pobjednika. Radničke sportske igre u Derventi se organizuju sedmu godinu, nakon prekida od skoro 20 godina. Ove godine je učestvovalo 11 ekipa, nešto manje nego prošle godine, ali kvalitet takmičenja nije ni malo oslabljen. Učešće Inžinjerijskog bataljona ove godine je bilo od velikog značaja za cjelokupno takmičenje, što zbog održavanja renomea samog događaja, tako i zbog odbrane prvog mjesta osvojenog prošle godine. Treba naglasiti da je sada bilo mnogo teže osvojiti 1. mjesto jer su pripadnici Inžinjerijskog bataljona angažovani na desetak lokacija u BiH na sanaciji šteta od poplava, te da su ekipe ponekad bile i jako oslabljene. Međutim, motivacija za nadmetanjem i pobjeđivanjem nije nimalo izostajala, tako da je uspjeh bio neminovan. I ovaj put je ova jedinica  dostojanstveno predstavljala OS BiH i pokazala kolika se pažnja posvećuje sportu i podizanju timskog rada uopšte. Poznato je da je sport jedna od osnova za uspostavljanje zdravih međuljudskih odnosa u svakom kolektivu, a ova jedinica se zaista može pohvaliti u tom pogledu.   

Pored pomoći koju Inžinjerijski bataljon pruža lokalnim zajednicama sanacijom terena poslije elementarnih nepogoda, učešće na sportskim manifestacijama je, također, jedan vid i bitan elemenat približavanja pripadnika OS BiH stanovništvu svake zajednice. Samim učešćem ali i osvajanjem 1. mjesta na radničkim igrama, inžinjerci su pokazali da je postala nezaobilazni subjekt svih bitnih događaja u Derventi i nerazdvojivi dio svakodnevnih aktivnosti u ovom gradu. 

Info-brTP