Brigada taktičke podrške

Iftar i ramazansko druženje u brigadi Taktičke podrške

4.7.2014

U skladu sa Planom vjerskih aktivnosti tokom mjeseca Ramazana u institucijama odbrane BiH, 02.05.2014.godine, u kasarni „Rajlovac“,Sarajevo, organizovan je zajednički iftar za pripadnike Brigade taktičke podrške.
Ovu aktivnost su svojim prisustvom uveličali novoizabrani vojni muftija Hadis ef. Pašalić, dosadašnji vojni muftija Ismail ef. Smajlović, predstavnici EUFOR-a, aktivni i penzionisani generali, te drugi predstavnici civilnih struktura vlasti svih nivoa u Bosni i Hercegovini, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Komandant brTP, brigadir mr. Esad Šejtanić, kao domaćin ovog već tradicionalnog iftara zahvalio se svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali ovo druženje te se u svom prigodnom obraćanju osvrnuo i ukazao na specifičnosti i značaj brTP, jedinica iz njenog sastava, te o ulozi svih njenih pripadnika, prvenstveno u pomoći civilnim strukturama, a posebno se osvrnuo na učešće i doprinos pripadnika ove brigade tokom posljednjih elementarnih nepogoda koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Nakon iftara, u prostorijama mesdžida vojne lokacije “Rajlovac”, uz prisustvo velikog broja vjernika, klanjan je i teravih namaz, nakon čega je nastavljeno druženje.

Info-brTP