Brigada taktičke podrške

Pripadnici inžinjerijskog bataljona angažovani na postavljanju mostova Zvorniku i Banjaluci

21.11.2014

U periodu oktobar-novembar 2014. godine pripadnici inžinjerijskog bataljona su bili angažovani na postavljanju mostova BEJLI u MZ Kušlat u općini Zvornik i MZ Srpski Milanovac u Banjaluci.

Obilne padavine u julu mjesecu ove godine uzrokovale su povećanje vodostaja na rijekama i potocima, te prozrokovale štete i probleme lokalnom stanovništvu. Pripadnici inžinjerijskog bataljona brTP učestvovali su na sanaciji i osposobljavanju prelaza preko vodenih tokova u MZ Kušlat sa rijekom Drinjačom i jednim potokom u banjalučkom prigradskom naselju i doprinijeli normalizaciji života u ovim područjima. Zahvalnost lokalnog stanovništva je velika jer je značaj ovog poduhvata za njih nemjerljiv.

I ova dva slučaja sanacije mostova koji su urađeni i nakon toliko vremena od velikih ljetošnjih padavina pokazuju da pripadnicima inžinjerijskog bataljona još uvijek predstoje obaveze na sanaciji terena, jer je zasigurno još mnogo ovakvih i sličnih šteta nanesenih padavinama i time poremetili živote u pojedinim lokalnim zajednicama, ali će ova jedinica i ubuduće činiti sve kako bi pomogla civilnom stanovništvu.

Info- brTP