Brigada taktičke podrške

Pripadnici Bataljona veze darovali novogodišnje paketiće

31.12.2014

Povodom novogodišnjih praznika, pripadnici Bataljona veze Brigade taktičke podrške još jednom su pokazali humanost na djelu. Tom prilikom je kupljen 81 novogodišnji paketić, za djecu sa posebnim potrebama iz udruženja „SUNCE” sa Pala, udruženja „PODRŠKA” sa Sokoca, i djecu prvog i drugog razreda iz Osnovne škole Prača i djecu lošijeg imovnog stanja iz općine Pale F BiH.

Dana 23.12.2014.godine, pripadnici bataljona veze posjetili su “Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce” u Palama i tom prilikom uručili 32 novogodišnja paketića.

Za pripadnike bataljona veze djeca su pripremila recitacije i priredbu u znak zahvalnosti, a Direktor udruženja Milenko Vujinović zahvalio je pripadnicima Bataljona veze na nesebičnoj pomoći i humanosti i izrazio želju da se u narednom periodu pripadnici bataljona veze češće druže sa djecom iz udruženja jer njima i taj vid pomoći mnogo znači. Za  prisutne roditelje ovaj gest pripadnika bataljona veze je nemjerljiv čin humanosti i sreće koju su im darovali za njihove najmilije. Kao pravi domaćini djeca iz udruženja “Sunce” za pripadnike bataljona veze su napravila novogodišnju čestitku i zahvalnicu koja će krasiti oglasnu tablu jedinice.

Dana 24.12.2014.godine pripadnici bataljona veze uručili su 25 novogodišnjih paketića djeci sa posebnim potrebama “PODRŠKA” iz Sokoca. Tom prilikom direktor udruženja Jelena Dobrilović, roditelji i djeca iz udruženja izrazila su zahvalnost na ovoj posjeti, te sa puno pozitivnih utisaka iskazali i želju za novim susretom i druženjem između pripadnika udruženja i bataljona veze.

Dana 25.12.2014.godine pripadnici bataljona veze uručili su 24 novogodišnja paketića djeci prvog i drugog razreda iz Osnovne škole Prača i djeci lošijeg imovnog stanja iz općine Pale FBiH. Direktor osnovne škole Prača Ajanović Esad se zahvalio na posjeti i dosadašnjom saradnjom pripadnika bataljona veze sa djecom i uposlenicima iz osnovne škole Prača koja je već prerasla u tradicionalna druženja te je iskazao volju da se ista i u narednom periodu produbljuje kroz sportske i druge manifestacije.

Info-brTP