Brigada taktičke podrške

Primopredaja dužnosti Komandanta Brigade taktičke podrške

23.1.2015

U kasarni „Rajlovac OS BiH“ 23.01.2015.godine upriličena je svečanost u povodu primopredaje dužnosti Komandanta Brigade taktičke podrške. Dosadašnji komandant brTP brigadir mr. Esad Šejtanić predao je dužnost novom komandantu brigadiru Čorbo Amiru.

Svečanosti su, pored vršilaca dužnosti zamjenika načelnika ZŠ OS BiH za resurse, general majora Huseina Tursunovića, zamjenika komandanta Operativne komande OS BiH za resurse brigadnog generala Ivice Jerkića, predstavnika EUFOR-a, prisustvovali i brojni gosti iz vojnog i civilnog života, te personal Brigade taktičke podrške uz svečano postrojene ešalone.

Prisutnima su se obratili brigadir mr. Esad Šejtanić, general Ivica Jerkić i brigadir Amir Čorbo.

Brigadir Šejtanić je, između ostalog, istakao da mu je bila čast biti na čelu jedne ovakve kompleksne jedinice, te pristne ukratko informisao o svom putu i rezultatima rada brigade taktičke podrške i zahvalio personalu sa kojim je zajedno prevazilazio sve poteškoće sa kojima su se susretali i ostvarivali zavidne rezultate na izvršavanju svojih misija veoma stručno i profesionalno, ne zaboravljajući ni one koji su ranije bili na dužnostima u ovoj jedinici, a brigadiru Čorbi poželio daljnji uspjeh u radu.

U svom obračanju general Jerkić se zahvalio brigadiru Šejtaniću na izuzetno dobroj saradnji i osvrnuo se na njegov period komandovanja, na  postignuća ove jedinice uz prateće izazove na različitim poljima koje je postigla brigada taktičke podrške, a posebno u procesu deminiranja i pomoći civilnom stanovništvu, te mu poželio ličnu i porodičnu sreću a novopostavljenom komandantu brigadiru Čorbi zaželio uspješan rad u ovoj brigadi cijeneći ga kao veoma dobro osposobljenog starješinu.

Brigadir Amir Čorbo se u svom obraćanju zahvalio dosadašnjem komandantu, poželivši mu puno sreće u daljem životu i istakao da će i dalje nastojati uspješno voditi ovu brigadu, te ukratko izložio svoju filozofiju komandovanja u narednom periodu sa prioritetima na ispunjenju misije ove jedinice.

Nakon zvanične primopredaje dužnosti general Jerkić uručio je brigadiru Šejtaniću Plaketu Operativne komande OS BiH za zasluge u vrijeme njegove dužnosti Komandanta Brigade taktičke podrške.

Info-brTP       

7 FOTO GALERIJA