Brigada taktičke podrške

Drugostepeno ocjenjivanje u Oklopnom bataljonu

9.3.2015

U Oklopnom bataljonu Brigade taktičke podrške je od 04. do 05.03.2015. godine LPO kasarne i aerodroma “Dubrave“ realizovano drugostepeno ocjenjivanje od strane Tima za koordinaciju bojevih gađanja iz Centra za borbenu obuku KOiD.

Ativnost je izvedena kroz nekoliko faza, odnosno nastavak aktivnosti sa prvostepenog ocjenjivanja koje je provedeno u mjesecu februaru. Ocjenjivanjem je utvrđen nivo obučenosti Tenkovske i Mehanizovane čete. Prvo je izvršena provjera sprovođenja taktičkih radnji pri izvođenju borbenih misija.

Nakon toga ocjenjena je uvježbanost tenkovskih i mehanizovanih posada u poznavanju i upotrebi MILES opreme sa vježbovnim gađanjem. Osim gore navedenih aktivnosti tima za koordinacuju bojevih gađanja, ostvario je uvid u stanje kompletnosti i ispravnosti tehnike za izvršenje zadatka.

Drugostepeno ocjenjivanje je druga stepenica ka sticanju uvida u nivo obučenosti pripadnika Oklopnog bataljona i njihove spremnosti za izlazak na poligon i realizaciju kvalifikacijskog bojevog gađanja i učešće jedinica oklopnog bataljona u podršci vježbe vanjskog ocjenjivanja „Dinamični odgovor 15-X”.

Ovu aktivnost su pratili pripadnici EUFOR-a  i članovi komande brTP. Prema izvještaju tima za koordinaciju bojevih gađanja tenkovski i mehanizovani vod je obučen i spreman za izvršenje KBG.

Info- brTP