Brigada taktičke podrške

Proslava 8. marta u komandi Brigade taktičke podrške

9.3.2015

U povodu 8. marta – Međunarodnog dana žena, 06.03.2015. godine, u komandi Brigade taktičke podrške upriličen je svečani prijem za pripadnice komande Brigade taktičke podrške, deminerskog bataljona, bataljona vojne policije i vojno-obavještajnog bataljona brTP.

Domaćin ovog prijema bio je brigadir Amir Čorbo, komandant Brigade taktičke podrške, koji je uz prisustvo personala iz sastava komande i potčinjenih jedinica brigade uručio prigodne poklone pripadnicama Brigade taktičke podrške. Poklone i prijem za pripadnice Brigade taktičke podrške su iz ličnih sredstava organizovali njihove kolege, želeći i na ovaj način izraziti svoju zahvalnost i poštovanje spram kolegica koje su u ovoj jedinici u potpunosti ravnopravne u izvršavanju svojih zadataka i obaveza. Pored svečanog dijela prijema ovo je bila prilika i da se naglasi značaj i uloga žena ne samo u Brigadi taktičke podrške, nego i u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine uopće.

Ovaj praznik se već tradicionalno obilježava u komandi i potčinjenim jedinicama Brigade taktičke podrške. Pripadnice ove jedinice su u proteklom periodu, kao i mnogo puta do sada, pokazale kako znaju odgovoriti svim izazovima zahtjevnog posla kojim se bave, ulažući u svaki zadatak svoje znanje, motiv i iskustvo te ravnopravno stajati u stroju sa svojim kolegama.

Info- brTP