Brigada taktičke podrške

Djeca vrtića “Amel i Nur” posjetili kasarnu “Rajlovac OS BiH”

6.5.2015

U pratnji odgojitelja 45 djece Ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Amel i Nur“ iz Sarajeva posjetili su 06.05.2015. godine kasarnu „Rajlovac OS BiH“.

Tokom posjete djeca su se upoznala za životom i radom pripadnika komandi i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na vojnoj lokaciji kasarne “Rajlovac OS BiH” te vidjeli naoružanje, sredstva i opremu deminerskog bataljona, bataljona vojne policije i 2. helikopterskog skvadrona.

Tokom boravka na ovoj vojnoj lokaciji u Centru za protuminsko djelovanje i EOD, pored upoznavanja sa eksponatima i opremom, za djecu je održan i nastavni sat edukativnog katraktera, prilagođen njihovom uzrastu, na upozorenje od mina i ubojitih sredstava.

Djeca su posebno interesovanje pokazala za obilazak helikoptera iz sastava 2. helikopterskog skvadrona, a u okviru radionice za održavanje bataljona letačke podrške Brigade zračnih snaga mogli su da vide i održavanje istih, te da se i uslikaju u samim helikopterima.

Veliko interesovanje djece privukla je i Počasna jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koja im je prikazala, i aktivno ih ukljućila u procedure odavanja počasti. Nakon počasne jedinice djeca vrtića “Amel i Nur” su sa posebnim oduševljenjem proveli vrijeme sa pripadnicima bataljona vojne policije.


Na kraju ove posjete djeca Ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Amel i Nur“ iz Sarajeva, uz sok i slatkiše u restoranu kasarne “Rajlovac OS BiH” su se zahvalili domaćinima na srdačnom prijemu te izrazili želju za skorijoj ponovnoj posjeti.

Info-brTP