Brigada taktičke podrške

Posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika Brigadi taktičke podrške OS BiH

20.5.2015

Parlamentarni vojni povjerenik, gospodin Boško Šiljegović, sa saradnicima je 20.05.2015. godine posjetio Brigadu taktičke podrške (brTP) u kasarni „Rajlovac OS BiH“.

Pored bližih saradnika u posjeti su bili i gospodin Ranko Ninković iz Predsjedništva BiH, Odsjek za civilno-vojnu saradnju, gospodin John Martin DSC, direktor iz OSCE-a u BiH, generalni inspektor brigadni general Enes Husejnović i zamjenik komandanta Operativne komande za resurse brigadni general Ivica Jerkić.

Na početku posjete komandat brTP brigadir Amir Čorbo je zaželio dobrodošlicu gostima, te ih putem informativnog brifinga upoznao sa trenutnim aktivnostima ove jedinice.

Na početku svog obraćanja gospodin Boško Šiljegović se zahvalio domaćinu na dočeku, kao i predstavniku Predsjedništva BiH i predstavniku Misije OSCE-a u BiH na njihovom dolasku. Na sastanku, kojem su, pored gorenavedenih, bili prisutni pomoćnici komandanta i komandanti bataljona brTP koji su smješteni na lokaciji „Rajlovac OSBiH“, gospodin Boško Šiljegović je upoznao prisutne sa izvještajem za 2014. godinu i isti kratko elaborirao te istakao da je cilj njegove posjete da da punu podršku novom komandantu brTP, kao i cijelom sastavu brTP. Nakon toga je obišao polaznike „Osnovnog kursa za razvoj vođa“ i Deminerski bataljon, gdje je iskoristio priliku da iste upozna sa gorenavedenim izvještajem. Tokom cijele posjete svim prisutnim pripadnicima je bilo omogućeno da postave pitanja gospodinu Bošku Šiljegoviću iz domena kršenja ljudskih prava, kao i drugih problema sa kojima se suočavaju.

Na kraju posjete, komandant brTP brigadir Amir Čorbo se zahvalio parlamentarnom vojnom povjereniku gospodinu Bošku Šiljegoviću i njegovim saradnicima na ukazanoj posjeti.

Info-brTP