Brigada taktičke podrške

Posjeta sekretara Mornarice SAD-a kasarni „Rajlovac OS BiH“

23.6.2015

Visoka delegacija Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio sekretar Mornarice SAD-a Ray Mabus, posjetila je, 22.06.2015. godine, kasarnu “Rajlovac OS BiH”. U sastavu delegacije SAD-a je bio i vojni ataše SAD-a u Bosni i Hercegovini brigadir Scott Miller.

Visoku delegaciju SAD-a u ime OS BiH prihvatili su general major Senad Mašović i general major Dragan Vuković sa saradnicima.

Tokom posjete na vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH“ delegacija SAD-a je boravila u prostorijama Centra za EOD i PMD, gdje se u uvodnom brifingu obratio i komadant navedenog centra, major Dejan Blagovčanin, koji je prisutnima predstavio aktivnosti Centra za PMA i EOD kao i Deminerski bataljon Brigade taktičke podrške te prezentirao proces deminiranja i aktivnosti čete NUS-a.

Delegacija SAD-a je putem ovog brifinga upoznata i sa ukupnom površinom koja je deminirana od strane Deminerskog bataljona na prostoru cjelokupne Bosne i Hercegovine, kao i sa pokazateljima pronađenih i uništenih mina i NUS-a.

Nakon brifinga pripadnici Deminerskog bataljona su za prisutne prezentirali i opremu koju posjeduje Deminerski bataljon.

Info-brTP