Brigada taktičke podrške

Upriličena „Ikrar Dova“ za ispraćaj hadžija iz sastava Oružanih snaga BiH

3.9.2015

Uz prigodan program u mesdžidu kasarne OS BiH „Rajlovac“ u Sarajevu, 02. septembra 2015. godine i u prisustvu mnogobrojne rodbine, prijatelja i radnih kolega, proučena je Ikrar dova za hadžije, pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kojom je najavljen njihov odlazak na Hadž kako bi ispunili jednu od osnovnih islamskih dužnosti.

Učenju Ikrar dove prethodila je prezentacija programa Putovanje na Hadž od strane šefa Ureda za Hadž Nezima ef. Halilovića putem kojeg su hadžijama date upute, smjernice i objašnjenja kako za putovanje ka Meki i Medini, tako i za obavljenje samog obreda Hadža. Nakon prezentacije uslijedio je program koji su izveli vojni imami OS BiH na čelu sa Vojnim muftijom Hadis ef. Pašalićem i glavnim imamom Nesibom ef. Hadžićem. U programu su učestvovali i predstavnici Medžlisa IZ Sarajevo.

Ikrar dovi za hadžije iz sistema odbrane prisustvovali su i generali OS BiH, predstavnici MO BiH, te brojni pripadnici OS BiH, a program Dove je završen zajedničkim ručkom i druženjem u restoranu kasarne.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

8 FOTO GALERIJA