Brigada taktičke podrške

Posjeta Asocijacije VDP akreditiranih u BiH Deminerskom bataljonu brTP

8.10.2015

Za predstavnike vojno-diplomatskog kora akreditiiranih u Bosni i Hercegovini, u kasarni „Rajlovac OS BiH“ u Sarajevu 06.10.2015. godine, upriličena je prezentacija protivminskih aktivnosti koje provodi Deminerski bataljon Brigade taktičke podrške.

Prijem vojno-diplomatskih predstavnika u BiH upriličio je komandant Brigade taktičke podrške brigadir Amir Čorbo. Aktivnost je počela informativnim brifingom izvršnog oficira Deminerskog bataljona, majora Manigode, na kome su predstavljeni kapaciteti i sposobnosti Deminerskog bataljona brTP. Kroz informativni brifing predstavljeno je mjesto, uloga i rezultati u provođenju protivminskih aktivnosti OS BiH, prezentacija deminerskih aktivnosti u periodu 2002-2015. godina, kao i podaci o realizaciji uništenja nestabilne municije metodom otvorene detonacije od strane čete za NUS Deminerskog bataljona.

Posjeta je nastavljena obilaskom privremenog Centra za protivminsko djelovanje i uništenje (NUS), a za sam kraj posjete pripremljene su radne tačke za demonstraciju metoda deminiranja, kao i vježba tehničara za NUS. Prisutni su bili veoma zadovoljni viđenim i, kao znak zahvalnosti i podrške, Deminerskom bataljonu brTP uručena je plaketa Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika.

Info-brTP

5 FOTO GALERIJA