Brigada taktičke podrške

Reis-ul-ulema u kasarni „Rajlovac OS BiH“

16.10.2015

U povodu obilježavanja Nove 1437. hidžretske godine u OS BiH lokaciju kasarne „Rajlovac OS BiH“, 16.10.2015. godine, posjetio je reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović u pratnji Vojog muftije Hadis ef. Pašalića i Banjalučkog muftije Osmana ef. Kozlića.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović u mesdžidu kasarne „Rajlovac OS BiH“  imamio je džumu namaz i održao hutbu u kojoj je uputio poruku i čestitku u povodu ovog značajnog datuma u islamskom kalendaru.

Govoreći u hutbi reis-ul-ulema je prisutnim vjernicima  ukazao na značaj i važnost hidžre, kao i svih moralnih i ljudskih postulata koji proizilaze iz iste, kao i obavezu muslimana da se uvijek pridržavaju i žive u skladu sa porukama ovog iznimno važnog događaja za muslimane. 

Programu obilježavanja Nove hidžretske godine u kasarni „Rajlovac OS BiH“ prisustvovao je zamjenik ministra odbrane dr. Emir Suljagić, generali OS BiH, kao i brojni vojnici, podoficiri i oficiri iz komandi i jedinica sarajevske regije.

U sklopu Programa obilježavanja Nove 1437. hidžretske godine u mesdžidu kasarne „Rajlovac OS BiH“ upriličena je i izložba kaligrafskih radova.   

Info-brTP

5 FOTO GALERIJA