Brigada taktičke podrške

Posjeta delegacije Vojke Republike Hrvatske Deminerskom bataljonu Brigade TP

23.10.2015

Delegacija iz sastava Vojske Republike Hrvatske, koju je predvodio načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga R. Hrvatske general zbora Drago Lovrić uz prisustvo načelnika ZŠ OS BiH general pukovnika Ante Jeleča sa saradnicima i predstavnicima Operativne komande brigadnim generalima Mirsadom Ahmićem i Ivicom Jerkićem, je 22.10.2015. godine posjetila Deminerski bataljon Brigade taktičke podrške i Privremeni centar za deminiranje i EOD u kasarni „Rajlovac OS BiH“.

Nakon svečanog prihvata delegacije od strane komandanta Brigade taktičke podrške brigadira Amira Čorbe, upriličen je informativni brifing i TT zbor na kome je prezentirana deminerska i EOD oprema. Delegaciji je predstavljena oprema kojom raspolaže Deminerski bataljon brTP, a specijalisti iz ove oblasti su brifirali o mogućnostima i upotrebi iste na terenu.         

U sklopu posjete prikazana je i pokazna vježba „Reakcija EOD tima na IED“, koju su izveli pripadnici čete za NUS, kroz koju je prikazan i praktičan način rada i upotreba opreme Deminerskog bataljona brTP.

Info-brTP

5 FOTO GALERIJA