Brigada taktičke podrške

Sportska takmičenja u kasarni “Rajlovac OS BiH”

26.10.2015

U okviru Sportskog takmičenja na nivou Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni “Rajlovac OS BiH” održano je takmičenje u disciplinama “Polumaraton” i “Odbojka” u periodu od 20.10. do 23.10.2015. godine.

Sportsko takmičenje OS BiH za 2015. godinu u disciplini “Polumaraton” održano je 20.10.2015. godine. Ukupno je učestvovalo 15 takmičara u muškoj i četiri takmičarke u ženskoj konkurenciji. Titulu najbolje ekipe ponijela je 4. pbr, drugo mjesto brTP i trećeplasirana je bila ekipa 5. pbr. Titulu najbolje u ženskoj kategoriji ponijela je vojnik Gorana Aleksić pripadnica Brigade taktičke podrške, a u muškoj kategoriji stariji vodnik Zaim Šuman pripadnik 4. pbr. Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari i medalje.                   

Sportsko takmičenje OS BiH za 2015. godinu u disciplini “Odbojka” održano je u periodu od 20.10. do 23.10.2015. godine u sportskoj sali kasarne “Rajlovac OS BiH”. Od ukupno šest ekipa u ženskoj konkurenciji koje su uzele učešća na ovom takmičenju prvoplasirana je bila ekipa 4. pbr, drugoplasirana 6. pbr, i trećeplasirana ekipa brTP. U muškoj konkurenciji učešća je uzelo sedam ekipa, a titulu najbolje ponijela je ekipa brTP, drugoplasirana 6. pbr i trećeplasirana 4. pbr. Proglašeni su i najbolji pojedinci, te je za najbolju igračicu proglašena vojnik Ivana Bule 4. pbr, i najbolji igrač vojnik I. klase Armin Vehab, pripadnik brTP.         

Ceremoniji svečanog zatvaranja Sportskih igara prisustvovao je komandant Komande logistike OS BiH brigadir Rusmir Mrković. Na ceremoniji zatvaranja uručeni su pehari i diplome, a cjelokupni dojam ovih igara je da su igre protekle u sportskom duhu, fer igri i lijepom druženju svih učesnika i publike.

Info-brTP