Brigada taktičke podrške

Primopredaja donirane opreme Deminerskom bataljonu od strane UNDP-a

4.4.2016

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv mina, u kasarni Rajlovac OS BiH je 04.04.2016. godine održana ceremonija primopredaje deminerske opreme, koju je za Deminerski bataljon Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH donirao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Ceremoniji primopredaje u ime UNDP-a prisustvovala je zamjenica rezidentne predstavnice UNDP-a BiH Zahira Virani, koju je u ime Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH primio zamjenik komandanta Operativne komande za resurse brigadni general Ivica Jerkić.

Prezentacijom deminerskih aktivnosti, komandant Deminerskog bataljona major Izudin Muftić istakao je značaj opreme koja je za Deminerski bataljon donirana od strane UNDP-a, а koja se sastoji od 21 tipa opreme neophodne za nesmetane aktivnosti u narednom periodu, a njena vrijednost iznosi 379.898,90 KM.

Također, podrška UNDP-a Deminerskom bataljonu, koja se ogleda kroz nabavku opreme, obuku i druge vrste tehničke pomoći, omogućila je deminiranje 300.000 m2 površine zemljišta u BiH.

Po završetku informativnog brifinga na kome su učesnici ceremonije istakli značaj doniranih sredstava u pružanju pomoći u realizaciji deminerskih aktivnosti s ciljem maksimalnog iskorištenja kapaciteta Deminerskog bataljona, upriličen je i taktičko-tehnički zbor kojim je prezentirana donirana deminerska oprema.

Info-brTP

10 FOTO GALERIJA