Brigada taktičke podrške

Tri godine od tragične smrti pripadnika OS BiH Nedjeljka Radića i Armina Salkića - održan memorijalni turnir u malom nogometu

14.11.2018

U znak sjećanja na poginule pripadnike Brigade taktičke podrške OS BiH kaplara Nedeljka Radića i vojnika I klase Armina Salkića koji su tragično nastradali 18. novembra 2015. godine, na sportskom terenu kasarne OS BiH „Rajlovac“ je 13. novembra 2018. godine održan tradicionalni turnir u malom nogometu.

Memorijalni turnir pod nazivom „Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“, organiziran je u povodu treće godišnjice njihove pogibije, a učešće su uzele ekipe Brigade taktičke podrške, ekipa SIPA-e i ekipe lokalnih zajednica općine Nevesinje i općine Vitez.

 

Turnir je otvorila je Anastasija, kćerka Nedeljka Radića, a započeo je revijalnom utakmicom u kojoj su se sastale ekipe OK OS BiH i EUFOR-a.

 

U obraćanju porodicama poginulih pripadnika, ali i svim gostima i učesnicima turnira, v.d komandanta Brigade taktičke podrške, ujedno komandant kasarne OS BiH „Rajlovac“, brigadir Mirsad Stabančić, pozvao je učesnike turnira da kroz fer igru iskažu pomen na pripadnike Oružanih snaga BiH, rekavši da „rezultat nije važan, danas igramo za Nedeljka i Armina.“

 

Zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za operacije brigadni general Kenan Dautović u obraćanju prisutnima je istakao da su „porodice Radić i Salkić izgubile puno, i mi im to ne možemo nadoknaditi, ali možemo održati sjećanje na njihove najmilije“.

 

Kaplar Nedeljko Radić i vojnik I klase Armin Salkić su tokom cijele svoje vojne službe služili za primjer i uvijek bili spremni da učestvuju u bilo kojoj operaciji pomoći civilnom stanovništvu Bosne i Hercegovine. Tragično su nastradali 18. novembra 2015. godine, u napadu koji se desio godine ispred kasarne OS BiH „Rajlovac“.

5 FOTO GALERIJA