Brigada zračnih snaga i protivzračne odbrane

Djeca Dječjeg vrtića „WOGOLINO“ posjetila 2. helikopterski skvadron

9.12.2013

Djeca iz Dječjeg vrtića „WOGOLINO“ iz Vogošće u pratnji svojih odgajateljica u četvrtak 04.12.2013. godine posjetila su 2. helikopterski skvadron Brigade zračnih snaga i protuzračne odbrane OS BiH.

Prilikom ove posjete mališani iz vrtića Wogolino su imali priliku da razgledaju cijeli kompleks kasarne “Rajlovac” u kojoj je smješten 2. helikopterski skvadron i u okviru koje se, pored zgrade Komande skvadrona, nalaze i hangari za smještaj helikoptera kao i sami helikopteri. Pripadnici skvadrona proveli su djecu kroz cijeli prostor i lokacije na kojima se nalaze helikopteri kao i smještajne kapacitete Bataljona za letačku podršku, gdje su imali priliku vidjeti kako se obavlja tehnički pregled, kontrola i vrši servisiranje helikoptera.

Cilj ove posjete je da se djeca upoznaju s osnovnim dužnostima i zadaćama pripadnika Oružanih snaga BiH te da prepoznaju koliko je njihov rad bitan za sigurnost njih samih.

Nakon dva sata, koja su proveli u igri i druženju, djeca nisu krila svoju radost ovom posjetom, tokom koje su imali priliku vidjeti pripadnike 2. helikopterskog skvadrona u toku njihove redovne obuke, slikati se u i pored helikoptera kao i naučiti nove stvari o Oružanim snagama BiH koje do tada nisu znali. Inače, ova posjeta je nastavak započete saradnje između dječjih vrtića i Oružanih snaga BiH, koja će, kako je prilikom današnjeg druženja rečeno, biti nastavljena i u narednom periodu.

Info – BrZSiPZO

3 FOTO GALERIJA