Brigada zračnih snaga i protivzračne odbrane

Simulacijska vježba br. ZS i PZO “JESEN 15-2“

6.11.2015

U periodu od 02.11. do 05.11.2015.godine po prvi put pripadnici Komande i podčinjenih jedinica brigade ZS i PZO realizovali su simulacijsku vježbu „JESEN 15-2“ u Centru za borbene simulacije na sistemu JCATS na poligonu Manjača.

Ova vježba ralizovana je  u dvije faze i to Procesom donošenja vojne odluke krunisano izdavanjem OPNAR-a podčinjenim jedinicama i proigravanjem (simulacijom) niza događaja u pomoći civilim organima na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara uslijed elementarne nepogode- poplave.

JCATS vježba brigade ZS i PZO krunisana je dodjelom certifikata te pohvalama starješina CBS na velikom zalaganju Komande i jedinica, izuetno visokom kvalitetu, profesionalnosti i korektnom odnosu.

Završetkom simulacijske vježbe pripadnici Komande i podčinjenih jedinica br. ZS i PZO tokom prošlogodišnjih poplava pokazali su zavidnu osposobljenost i sposobnost što smo i potvrdili kroz realizaciju ove vježbe kao i spremnosti da adekvatno i pravovremeno odgovorimo svim postavljenim zahtjevima i zadacima.

info-br ZS i PZO