Zajednicki stab OS BiH

Posjeta Vojnog atašea R.Turske v.d. Zamjeniku načelnika ZŠ OS BiH za resurse brigadnom generalu Senadu Mašoviću

29.3.2013

V.d. Zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za resurse brigadni general Senad Mašović je dana 29.03.2013. godine primio u nastupnu posjetu vojnog atašea Republike Turske brigadira Mehmet Nail Yigita.

Brigadir Mehmet Nail Yigit je čestitao generalu Mašoviću postavljenje na novu dužnost i poželio mu puno uspjeha u budućem radu.Tokom posjete težišno se razgovoralo o dosadašnjoj uspješnoj bilateralnoj saradnji Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje, daljim planovima i aspektima saradnje kao i njenom unapređenju u budućnosti.

Vojni ataše Republike Turske se zahvalio generalu Mašoviću i OS BiH na odlično organizovanoj posjeti Komandanta KoV-a OS Republike Turske OS BiH koja je realizovana u mjesecu februaru 2013.godine.Ujedno je razgovarano je i o budućoj posjeti delegacije OS BiH OS R.Turske planiranoj za mjesec april ove godine.

General Mašović se zahvalio Brigadiru Yigitu na posjeti i čestitkama, iskrenoj i otvorenoj dosadašnjoj saradnji i podršci koje OS R.Turske pružaju OS BiH i izrazio uvjerenje da će buduća bilateralna saradnja biti još bolja i uspješnija.

info: ZŠ OSBiH