Zajednicki stab OS BiH

Posjeta vojnog atašea R.Turske v.d. Načelnika ZŠ OS BiH

5.4.2013

V.d. Načelnika ZŠ OS BiH general bojnik Anto Jeleč je dana 05.04.2013. godine primio u posjet vojnog izaslanika Republike Turske brigadira Mehmet Nail Yigita.

Brigadir Mehmet Nail Yigit je čestitao generalu Jeleču u ime Načelnika GŠ OS R.Turske i svoje lično ime postavljenje na novu dužnost i poželio mu puno uspjeha u budućem radu.

Tokom posjete težišno se razgovoralo o dosadašnjoj uspješnoj bilateralnoj saradnji Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje, daljim planovima i aspektima saradnje kao i njenom unapređenju u budućnosti.

Vojni ataše R.Turske je u ime Načelnika GŠ OS R.Turske pozvao generala Jeleča da lično posjeti OS R.Turske. Ujedno je razgovarano je i o budućoj posjeti delegacije OS BiH OS R.Turske planiranoj za mjesec juni ove godine.

General Jeleč se zahvalio brigadiru Yigitu na posjeti i čestitkama, pozivu da posjeti OS R.Turske, iskrenoj i otvorenoj dosadašnjoj prijateljskoj saradnji i podršci koje OS R.Turske pružaju OS BiH i izrazio uvjerenje da će buduća bilateralna saradnja biti još bolja i uspješnija.

info: ZŠ OS BiH