Zajednicki stab OS BiH

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH primio u posjetu ambasadora Islamske Republike Pakistan

17.4.2013

V.d. Načelnika ZŠ OS BiH general major Anto Jeleč primio je 17.04.2013. godine u posjetu ambasadora Islamske Republike Pakistan NJ.E. gospodina Syed Khalid Amir Jafferya.

Tom prilikom NJ.E. ambasador Syed Khalid Amir Jafferyi je čestitao generalu Jeleču postavljenje na novu dužnost i poželio mu puno uspjeha u budućem radu.

Razgovoralo se o dosadašnjoj uspješnoj bilateralnoj saradnji Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje, daljim planovima i aspektima saradnje kao i njenom unapređenju u budućnosti.

General major Anto Jeleč je naglasio važnost saradnje iz oblasti sigurnosti i odbrane.

NJ.E. ambasador Syed Khalid Amir Jafferyi je ponudio mogućnost edukacije pripadnika OS BiH na najvišim vojnim školama u Pakistanu, pozvao generala Jeleča da lično posjeti OS R.Pakistan kao i da bude gost predavač na jednodnevnom seminaru (“Blue Helmet”) koji će se realizirati krajem juna 2013. godine u EUFOR-ovm kampu Butmiru u Sarajevu.

General Jeleč se zahvalio NJ.E. ambasadoru Syed Khalid Amir Jafferyi na posjeti i pozivu da posjeti OS R.Pakistan, na iskrenoj i otvorenoj dosadašnjoj prijateljskoj saradnji i podršci koju OS R.Pakistan pružaju OS BiH, te izrazio uvjerenje da će buduća bilateralna saradnja biti još bolja i uspješnija.

info: ZŠ OS BiH