Zajednicki stab OS BiH

Posjeta delegacije OS Republike Italije ZŠ OS BiH

18.4.2013

V.d. Načelnika ZŠ OS BiH general major Anto Jeleč sa saradnicima je 18.04.2013. godine u ZŠ OS BiH primio u posjetu delegaciju OS R.Italije na čelu sa kontra-admiralom Pierom Federico Biscontiem – Zamjenikom načelnika odjeljenja za vojnu politiku i planiranje Generalštaba OS R.Italije, nerezidencijalnim vojnim atašeom R.Italije brigadirom Markom Lallaiem i ostalim saradnicima.

Tokom posjete težišno se razgovoralo o dosadašnjoj uspješnoj bilateralnoj saradnji Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje, daljim planovima i aspektima saradnje kao i njenom unapređenju u budućnosti.

General Jeleč je upoznao kontra-admirala Biscontija sa misijom i zadacima OS BiH, trenutnim težišnim aktivnostima i učešću pripadnika OS BiH u mirovnim i misijama podrške miru u inostranstvu.

Kontra-admiral Bisconti je posebno istakao mjesto i ulogu BiH i njenih OS na planu ukupnog stanja sigurnosti u regionu, mogućnostima obuke i edukacije pripadnika OS BiH u OS Italije kao i angažovanju Mobilnih trening timova (MTT) OS Italije u procesu obuke komandi i jedinica OS BiH.

General Jeleč se zahvalio kontra-admiralu Biscontiju na posjeti, iskrenoj i otvorenoj dosadašnjoj prijateljskoj saradnji i podršci koje OS R.Italije pružaju OS BiH i izrazio uvjerenje da će buduća bilateralna saradnja biti još bolja i uspješnija.

info: ZŠ OS BiH