Zajednicki stab OS BiH

Posjeta Vojnog atašea R.Makedonije v.d. Zamjenika Načelnika ZŠ OS BiH za operacije brigadnom generalu Mirku Tepšiću

25.4.2013

V.d. Zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za operacije brigadni general Mirko Tepšić je dana 25.04.2013. godine primio u radnu posjetu vojnog atašea Republike Makedonije brigadira Donče Kuzmanova.

Brigadir Kuzmanov je čestitao generalu Tepšiću postavljenje na novu dužnost i poželio mu puno uspjeha u budućem radu. General Tepšić je upoznao brigadira Kuzmanova sa personalnim promjenama u generalskom koru OS BiH.

Tokom posjete težišno se razgovoralo o dosadašnjoj uspješnoj bilateralnoj saradnji Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje, daljim planovima i mogućnostima saradnje kao i njenom unapređenju u budućnosti.

Tokom razgovara poseban fokus je ispoljen na saradnji OS dve zemlje na planu obuke sa težištem na mogućnostima i operativno-tehničkim kapacitetima škole za pilote odnosno obuci pilota na simulatorima i trenažerima.

Značajna pažnja je posvećena i pitanjima međusobne razmjene operativnih iskustava OS dvije prijateljske zemlje iz misije ISAF u Afganistanu kao i iskustava iz učešća na međunarodnim vojnim vježbama.

General Tepšić se zahvalio brigadiru Kuzmanovu na posjeti i čestitkama, dosadašnjoj vrlo uspješnoj i otvorenoj saradnji i podršci koje OS R.Makedonije pružaju OS BiH i izrazio uvjerenje da će buduća bilateralna saradnja biti još bolja i uspješnija.

info: ZŠ OS BiH