Zajednicki stab OS BiH

Brigadni general Senad Mašović - v.d. zamjenik Načelnika ZŠ za resurse obišao Centar za osnovnu obuku OS BiH u Pazariću

17.5.2013

Dana 16.05.2013. godine, Brigadni general Senad Mašović - V.D. zamjenik Načelnika ZŠ za resurse u pratnji brigadira Davora Vučića - načelnik Uprave za personal ZŠ OS BiH, obišao je Centar za osnovnu obuku OS BiH u Pazariću i tom prilikom ostvario uvid u tok prijema XIII klase kandidata za profesionalnu vojnu službu.

Pukovnik Samir Nukić, komandant COO Pazarić, upoznao je Generala Mašovića o aktivnostima koje se provode u Centru, te planiranim zadacima za naredni period. Istakao je i da su ostvareni svi neophodni preduslovi za nesmetanu realizaciju obuke.

 Tokom razgovora sa novoprimljenim kandidatima, kandidati su istakli da su zadovoljni sa uslovima života i rada u Centru COO Pazarić te iskazali spremnost da kroz proces obuke dostignu tražene standarde koji omogućavaju prijem u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH.

 Nakon prezentacije aktivnosti i obavljenih razgovora, General Mašoviće istakao je zadovoljstvo zatečenim stanjem i pohvalio rad osoblja Centra u ostvarivanju zadate misije COO Pazarić u okviru Oružanih snaga BiH.

info: ZŠ OS BiH