Zajednicki stab OS BiH

Posjeta Vojnog atašea Republike Austrije V.D. Načelnika ZŠ OS BiH

8.7.2013

V.D. Načelnika ZŠ OS BiH general major Anto Jeleč je 08.07.2013. godine u ZŠ OS BiH primio u oproštajnu posjetu odlazećeg Vojnog atašea Republike Austrije brigadnog generala Andreasa Rotera i ujedno primio u nastupnu posjetu novog rezidentnog vojnog atašea ove zemlje brigadira Mihaela Pesendorfera.

Posjeti je prisustvovao i V.D. Zamjenika Načelnika ZŠ OS BiH za operacije brigadni general Mirko Tepšić.

U srdačnom razgovoru general Jeleč se zahvalio generalu Roteru na dosadašnjoj vrlo uspješnoj saradnji OS dvije zemlje a brigadiru Pesendorferu zaželio dobrodošlicu i puno uspjeha u budućem radu.

General Jeleč je naročito istakao podršku koju OS R.Austrije pružaju u obuci instruktorskog kadra OS BiH na planu upravljanja i skladištenja naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES-a).

V.D.Načelnika ZŠ OS BiH se posebno zahvalio na veoma vrijednoj donaciji 6 (šest) mobilnih laboratorija za ispitivanje stabilnosti baruta koje su OS R.Austrije krajem mjeseca juna 2013. godine donirale OS BiH.

General Roter je posebno istakao riješenost OS Republike Austrije u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH, zahvalio se generalu Jeleču i generalu Tepšiću na prijemu i vrlo konstruktivnoj, prijateljskoj i uspješnoj saradnji.

Sa zadovoljstvom je konstatovano da je bilateralna saradnja OS dvije prijateljske zemlje veoma uspješna ali i da se neprekidno razvija i stalno nalazi na uzlaznoj putanji.

info: ZŠ OS BiH