Zajednicki stab OS BiH

Prijem Vojnog muftije kod V.D. Načelnika ZŠ OS BiH

8.7.2013

V.D. Načelnika ZŠ OS BiH general-major Anto Jeleč, sa svojim zamjenicima, 08.07.2013. godine u ZŠ OS BiH primio je u posjetu Vojnog muftiju Ismaila ef. Smajlovića iz MO BiH i Glavnog imama OS BiH Hadisa ef. Pašalića.

Prijem koji je već postao tradicionalan je organizovan u povodu obilježavanja Ramazanskog posta koji za pripadnike OS BiH islamske vjeroispovjesti počinje u utorak 09.07.2013. godine i traje 30 dana.

Vojni muftija ef. Smajlović je čestitao generalu Jeleču i generalima Tepšiću i Mašoviću imenovanje na nove dužnosti i poželio im puno uspjeha u budućem radu. Cilj posjete je bio da se čelni oficiri OS BiH upoznaju sa kulturom islamskog življenja i prepoznavanju tradicionalnih islamskih vrjednosti u cilju afirmacije istih u svakodnevnom i vjerskom životu pripadnika OS BiH islamske vjeroispovjesti. Sa zadovoljstvom je istaknuto da su sve pripreme za početak Ramazanskog posta protekle planski i organizovano.

General Jeleč se zahvalio na čestitkama i poželio svim pripadnicima OS BiH islamske vjeroispovjesti uspješan Ramazanski post kao i sretne nastupajuće vjerske praznike.

Sa zadovoljstvom je istaknuto da je model vjerske službe pripadnika svih konfesija u OS BiH već postao jasno prepoznat od strane OS drugih zemalja sa kojima OS BiH razvijaju odnose vojne saradnje i partnerstva i naglasio važnost vjerskog života u ličnoj i moralnoj izgradnji svakog pripadnika OS BiH.

General Jeleč se zahvalio Vojnom muftiji na posjeti, vrlo uspješnoj i otvorenoj dosadašnjoj saradnji Ureda vojnog muftije MO BiH i OS BiH i izrazio uvjerenje da će buduća saradnja biti još bolja i uspješnija.

Info: ZŠ OSBiH