Zajednicki stab OS BiH

Oproštajna posjeta Šefa Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH (ODC) Zajedničkom štabu OS BiH

7.8.2013

V.D. Zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za resurse brigadni general Senad Mašović je dana 06.08.2013. godine u zgradi ZŠ OS BiH primio u oproštajnu posjetu odlazećeg Šefa Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH (ODC) pukovnicu Karin Wagner i ujedno primio u nastupnu posjetu novopostavljenog šefa ovog ureda pukovnika Johna Fricka.

U srdačnom razgovoru general Mašović se zahvalio pukovnici Wagner i na dosadašnjoj veoma uspješnoj saradnji ODC i OS BiH i njenom nesebičnom angažovanju u pružanju podrške OS naše zemlje za vrijeme trajanja njenog mandata i boravka u našoj zemlji.

General Mašović je naročito istakao značaj snažne podrške koju ODC Ambasade SAD u BiH pruža OS BiH u oblasti obuke i edukacije pripadnika i jedinica OS BiH u SAD, nesebičnoj asistenciji na izgradnji i jačanju interoperabilnosti i komaptibilnosti OS BiH, pružanju tehničke pomoći OS naše zemlje u opremanju savremenim i modernim TMS u skladu sa definiranim NATO standrdima kao i svim oblicima podrške Oružanim snagama BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO.

Pukovnica Wagner je posebno istakla rješenost ODC Ambasade SAD u BiH u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH, zahvalila se generalu Mašoviću na prijemu i vrlo konstruktivnoj, prijateljskoj i uspješnoj saradnji.

Na kraju posjete general Mašović je zaželio pukovnici Wagner uspješan nastavak profesionalne vojne karijere a pukovniku Fricku zaželio dobrodošlicu u našu zemlju i puno uspjeha u budućem radu.

info: ZŠ OS BiH