Zajednicki stab OS BiH

Posjeta vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u BiH Zajedničkom štabu OS BiH

9.9.2013

Vršilac dužnosti načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general major Anto Jeleč, sa svojim zamjenicima, brigadnim generalima Mirkom Tepšićem i Senadom Mašovićem je 06.09.2013.godine primio u posjetu vojnog atašea SAD u BiH brigadira Scott A. Millera, šefa Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH pukovnika John A. Fricka i oficira za bilateralnu saradnju majora Clifford A. Basshama.

Tom prilikom brigadir Scott A. Miller zvanično je predstavio pukovnika John A. Fricka kao novog šefa Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH.

U srdačnom razgovoru general Jeleč je izrazio dobrodošlicu i čestitao pukovniku John A. Fricku na novoj dužnosti, te je naglasio dobru dosadašnju saradnju Oružanih snaga BiH i Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, sa željom da se ista nastavi i u narednom periodu.

Sa zadovoljstvom je konstatovano da je bilateralna saradnja dvije prijateljske zemlje veoma uspješna, ali i da se neprekidno razvija i stalno nalazi na uzlaznoj putanji.

Info: ZŠ OS BiH