Zajednicki stab OS BiH

Posjeta komandanta OS R. Turske pri EUFOR-u u BiH Zajedničkom štabu OS BiH

9.9.2013

Vršitelj dužnosti načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general major Anto Jeleč je 06.09.2013. godine primio u oproštajnu posjetu dosadašnjeg komandanta turskih snaga pri EUFOR-u u BiH pukovnika Ilhana Fatiha i istovremeno u nastupnu posjetu novoimenovanog komandanta ovih snaga, pukovnika Alptekina Tartidžia.

Tokom razgovora general Jeleč se zahvalio pukovniku Ilhanu Fatihu na dosadašnjoj uspješnoj saradnji EUFOR-a i OS BiH te na uloženim naporima EUFOR-a na izgradnji i održavanju mira i sigurnosti u BiH. Posebno je naglašena važnost nesebične podrške koju EUFOR pruža OS BiH kroz angažovanje savjetodavnih timova (MTT) i relizovanjem zajedničkih vježbi.

Tom prigodom pukovnik Fatih zvanično je predstavio pukovnika Alptekina Tartidžia kao novog komandanta OS R. Turske pri EUFOR-u u BiH. Ocijenio je da je dosadašnja saradnja bila veoma kvalitetna i uspješna te se zahvalio na profesionalnoj i otvorenoj komunikaciji koju je imao i izrazio nadu da će se takva saradnja i nastaviti.

Na kraju je general Jeleč zaželio pukovniku Fatihu sretan povratak kući i puno uspjeha u obavljanju novih dužnosti u nastavku vojne karijere, a pukovniku Tartidžu poželio dobrodošlicu u BiH i uspješan nastavak započete saradnje sa OS BiH.

Info – ZŠ OS BiH