Zajednicki stab OS BiH

Oproštajna posjeta vojnog atašea Švicarske v.d. načelniku ZŠ OS BiH

17.9.2013

V.d. načelnika ZŠ OS BiH general-major Anto Jeleč je 16.09.2013. godine u ZŠ OS BiH primio u oproštajnu posjetu odlazećeg nerezidencijalnog vojnog atašea Švicarske pukovnika Markusa Vidmera.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru general Jeleč se zahvalio pukovniku Vidmeru na dosadašnjem angažovanju i vrlo uspješnoj saradnji OS dvije prijateljske zemlje. Sa zadovoljstvom je konstatovano da se bilateralna saradnja neprekidno razvija i konstantno nalazi na uzlaznoj putanji.

General Jeleč je posebno istakao podršku koju OS Švicarske pružaju OS BiH na planu uspostavljanja i funkcionisanja sistema logističke podrške naročito u domenu upravljanja i skladištenja naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES-a) i obuci pripadnika OS BiH. General se zahvalio i na dosadašnjem značajnom doprinosu i pomoći koju je Vlada i OS Švicarske pružale donacijom različitih materijalnih sredstava u procesu razvoja kapaciteta OS BiH.

Pukovnik Vidmer je posebno istakao rješenost OS Švicarske u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH, zahvalio se generalu Jeleču na prijemu i prijateljskoj i uspješnoj saradnji.

Na kraju posjete izvršena je razmjena prigodnih poklona.

Info: ZŠ OS BiH