Zajednicki stab OS BiH

V.D. Načelnik ZŠ OS BiH organizovao prijem za novounaprijeđene starješine iz sastava MO i ZŠ OS BiH

25.9.2013

V.D. Načelnika ZŠ OS BiH general major Anto Jeleč sa saradnicima je dana 23.09.2013. godine u ZŠ OS BiH priredio svečani prijem za novounaprijeđene oficire i podoficire iz sastava MO i ZŠ OS BiH.

General Jeleč je čestitao starješinama na unaprijeđenju u viši čin i naglasio važnost ovog događaja u životu i karijeri svakog profesionalnog vojnika. On je izrazio nadu i lična očekivanja da će novounapređene starješine pokazati snažnu motivisanost, odlučnost i riješenost u nastavku obavljanja profesionalnih dužnosti, ličnog profesionalnog razvoja i da će u budućnosti postizati još bolje i kvalitetnije rezultate na formacijskim dužnostima na kojima su raspoređeni.

General Jeleč je posebno naglasio važnost i značaj lične profesionalne odgovornosti i doprinosa svakog starješine u procesu nastavka izgradnje i jačanja komandi i jedinica OS BiH, daljih aktivnosti reforme OS BiH, izvršenja zakonom definisane misije i zadataka OS BiH i tranzicije OS BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO. Po završetku službenog dijela prijema organizovano je prigodno druženje sa novounaprijeđenim starješinama.

info: ZŠ BiH