Zajednicki stab OS BiH

Posjeta Komandanta NATO štaba u BiH Zajedničkom štabu OS BiH

30.10.2013

V.D. Načelnika ZŠ OS BiH general major Anto Jeleč sa zamjenicima je 29.10.2013. u ZŠ OS BiH primio u radnu posjetu brigadnog generala Merle D.Harta - Komandanta NATO štaba u Sarajevu sa saradnicima.

Tokom posjete težišno se razgovoralo o planovima za angažovanje OS BiH u misiji ISAF u Afganistanu nakon 2014. godine, aktivnostima oko budućeg prijema kandidata iz građanstva u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira OS BiH, trenutnim težišnim aktivnostima i zadacima OS BiH kao i razvoju i unapijređenju daljnje saradnje.

General Hart je naglasio čvrstu opredijeljenost NATO štaba u nastavku pružanja podrške OS BiH u procesu daljnjih aktivnosti reforme OS BiH, izvršenja zakonom definisane misije i zadataka OS BiH i tranzicije OS BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO.

General Jeleč se zahvalio generalu Hartu na posjeti, iskrenoj i otvorenoj dosadašnjoj partnerskoj i prijateljskoj saradnji i podršci koju NATO štab u Sarajevu pruža OS BiH  i izrazio uvjerenje da će buduća saradnja biti još konkretnija i uspješnija.

Info – ZŠ OS BiH