Zajednicki stab OS BiH

Obilježena Krsna slava vojnih sveštenika u MO i OS BiH

14.11.2013

U cilju poštovanja nacionalne istorije i tradicije i ispunjenja duhovno - religijkih potreba pripadnika OS BiH iz reda srpskog naroda u organizaciji Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva MO BiH i saradnju Kancelarije glavnog sveštenika OS BiH 12.11.2013. godine u crkvi „Svetog Đorđa“ u Miljevićima, opština Istočno Sarajevo obilježena je Krsna slava vojnih sveštenika u MO i OS BiH „Sveti Varnava Hvostanski “.

Uz prisustvo brojnih i visokih zvanica, pripadnika MO BiH i najodgovornijih starješina komandi i jedinica OS BiH iz reda srpskog naroda i ostalih gostiju, Krsna slava je obilježena služenjem Svete arhijerejske liturgije i lomljenjem slavskog kolača.

Svetu arhijerejsku liturgiju su služili njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko – petrovački gospodin Atanasije - nadležni episkog ispred Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) za vojno sveštenstvo u MO i OS BiH i njegovo preosveštenstvo gostujući episkog lipljanski, gospodin Jovan. Na istoj su prisustvovali i Njegovo visoko preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj sa više sveštenika SPC, kako vojnih tako i parohijskih.

Nakon obavljene Svete arhijerejske liturgije aktivnost je nastavljena svečanim slavskim ručkom u ugodnoj i prazničnoj atmosferi druženjem sveštenstva, pravoslavnih vjernika pripadnika OS BiH i ostalih gostiju.

Info-ZŠ OS BiH