Zajednicki stab OS BiH

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH posjetio Caritasovu ustanovu „Sveta obitelj“u Mostaru

20.12.2013

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general major Anto Jeleč sa saradnicima i vojni biskup mons. Tomo Vukšić su dana 20.12.2013. godine posjetili Caritasovu ustanovu za osobe s posebnim potrebama – Rehabilitacijski centar „Sveta Obitelj“ u Mostaru.

Posjeta djeci i osobama s posebnim potrebama realizirana je u vrijeme Adventa - vrijeme darivanja, kada se katolici pripremaju za radosni dan Božića. Kako bi uljepšali to vrijeme, a Božić učinili radosnijim i pomogli onima kojima je pomoć drugih potrebna, general Jeleč je tokom svoje posjete Rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“ u Mostaru uručio vrijednu novčanu donaciju koju pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH tradicionalno, na dobrovoljnoj osnovi, prikupljaju i daruju ih onima kojima je to najpotrebnije.

Na kraju posjete, general Jeleč je svim pripadnicima i štićenicima Rehabilitacijskog centra „Sveta obitelj“ u Mostaru uz ovaj skromni dar, iskreno i od srca u ime MO i OS BiH i svoje lično ime čestitao Božić, sretnu i blagoslovljenu nadolazeću 2014. godinu.

Istog dana delegacija OS BiH na čelu sa brigadnim generalom Marko Stojčićem je posjetila Udrugu roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Koraci“ Livno, te tom prilikom uručila im vrijednu novčnu donaciju.

Također je planirana aktivnost da delegacija OS BiH u narednim danima posjeti Općinu Usora te im tom prilikom uruči vrijednu novčanu donaciju namijenjenu za pomoć bolesnoj djeci Usore.

Realiziranjem ovih humanitarnih aktivnosti, OS BiH su dokazale kako je potrebno malo truda i spremnosti, da bi se uljepšali životi onima kojima je potrebna pomoć, te da je jedan od glavnih zadataka i prioriteta u njihovom radu uspješna saradnja sa lokalnim zajednicama u BiH.

info: ZŠ OS BiH

4 FOTO GALERIJA