Zajednicki stab OS BiH

Caritas uputio pismo zahvale Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine

16.1.2014

Direktor Caritasa Biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan dr.don Ante Komadina je uputio pismo zahvale MO i OS BiH u vezi nedavne posjete načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general majora Ante Jeleča sa saradnicima i vojnog biskupa mons. Tome Vukšića Caritasovoj ustanovi za osobe s posebnim potrebama – Rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“ u Mostaru.

Tom prilikom je uručena novčana donacija koju su dobrovoljno prikupili pripadnici MO i OS BiH, kao pomoć radu ove ustanove.

Između ostalog pismo zahvale direktora Caritasa dr.don Ante Komadine vam u cjelosti prenosimo:

„Zahvaljujemo od sveg srca na Vašoj posjeti 20. decembra 2013. Caritasovom Rehabili-tacijskom centru „Sveta Obitelj“ u Mostaru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama. Bilo nam je vrlo drago što nas je zajedno s Vama pohodio i vojni ordinarij u BiH, biskup mons.dr. Tomo Vukšić. Vaš zajednički pohod u vremenu Došašća kao i čestitke u povodu predstojećih Božićnih blagdana bile su velika radost svima nama, ali naročito našim korisnicima.

Duboko smo Vam zahvalni, također, na velikodušnom daru od 1.800 KM što su prikupili pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga, kako bi Božićne blagdane učinili što ljepšima onima koji su najpotrebniji naše ljubavi i pomoći, a to su djeca i odrasle osobe s posebnim potrebama. Vaša velikodušnost i ljubav prema najpotrebnijima dodatno su nam nadahnuće i ohrabrenje u našem karitativnom radu.

U svojim se molitvama redovito sjećamo svih naših dobročinitelja. Vas i Vaše najmilije preporučujemo Bogu, izvoru svake ljubavi, da Vas bogato nagradi za Vašu nesebičnu ljubav te prati i štiti u životu svojom milošću i blagoslovom“.

Dr. don Ante Komadina,

Direktor Caritasa

Info- ZŠ OS BiH