Zajednicki stab OS BiH

Posjeta Ličnog predstavnika Predsjedavajućeg OESS-a Zajedničkom štabu OS BiH

17.2.2014

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-major Anto Jeleč je 17.02.2014. godine primio u radnu posjetu ličnog prestavnika predsjedavajućeg OESS-a za sprovođenje Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, Člana IV, Aneksa 1-B Okvirnog sporazuma za mir u BiH, general-majora Michele Torres.

Tokom posjete održan je sastank na kojem su prisustvovali brigadir Brane Janković, načelnik Odjeljenja za operacije Verifikacijskog centra ZŠ OS BiH i pomoćnik generala Torresa, pukovnik Gennaro Di Domenico.

Na sastanku se težišno razgovaralo o sprovođenje druge faze Akcionog plana prenosa nadležnosti na strane potpisnice i provođenju mape puta za realiziranje Člana 4. Okvirnog sporazuma za mir u BiH.

General Torres je posebno naglasio činjenicu da se odgovornost za sprovođenje navedenog sporazuma u potpunosti prenosi na strane potpisnice sporazuma kao i važnost prenosa nadležnosti na strane koje će tokom procesa prenosa predsjedavati na bazi rotacije.

Tom prilikom General Torres je izrazio zadovoljstvo i istakao visoki profesionalizam i stručnost pripadnika Verifikacijskog centra ZŠ OS BiH.

General Jeleč je posebno naglasio da će OS BiH u okviru svih raspoloživih kapaciteta pružiti punu podršku realiziranju Akcionog plana i navedenog sporazuma u cjelini.

Na kraju posjete general Jeleč se zahvalio generalu Torresu na posjeti, dosadašnjoj otvorenoj saradnji i podršci koju OESS pruža OS BiH i izrazio uvjerenje da će buduća saradnja biti još bolja i uspješnija.

Info-ZŠ OS BiH