Zajednicki stab OS BiH

Načelnik ZŠ OS BiH primio i pohvalio pripadnike brigade ZS i PZO OS BiH

3.3.2014

Načelnik ZŠ OS BiH general major Anto Jeleč je 03.03.2014. godine u ZŠ OS BiH primio članove posade helikoptera iz sastava 2. Helikopterskog skvadrona brigade Zračnih snaga i protiv-zračne odbrane OS BiH pilota - kapetana Edina Čizmića i starijeg vodnika Enisa Šikala.

Navedeni pripadnici OS BiH su 28.02. 2014. godine, izvršavajući zadatak medicinske evakuacije (MEDEVAC) sa ostalim članovima posade helikoptera OS BiH, uspješno učestvovali u spašavanju i evakuaciji povrijeđenog mladog BH alpiniste Armina Gazića sa planine Prenj kod Konjica i njegovom sigurnom transportu u Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS).

General Jeleč je posebno naglasio da su OS BiH i do sada uspješno izvršavale misiju pružanja pomoći civilnom stanovništvu u vanrednim i kriznim situacijama te time jasno pokazale svoju spremnost, požrtvovanost i opredijeljenost za pružanje asistencije i pomoći svim građanima u BiH. On je istakao da su pripadnici OS BiH izvršavajući ovaj humani zadatak spasili jedan dragocjen ljudski život i time na najbolji način dostojno reprezentovali ugled koji pripadnici i OS BiH imaju u našem društvu.

General Jeleč je lično čestitao i uručio pismene pohvale članovima posade na iskazanoj hrabrosti i izuzetnom profesionalizmu koji su pokazali pri izvršenju ovog teškog i opasnog zadatka i poželio im puno uspjeha u njihovom budućem radu i privatnom životu.

info – ZŠ OS BiH

3 FOTO GALERIJA